maanantai 22. helmikuuta 2016

Torino & Genova

Toissa sunnuntaina aamuyöstä nousin sängystä ylös täsmälleen samaan aikaan, kun hostisäni veli kävi nukkumaan meidän olohuoneessa. Matka lentokentälle kävi hetkessä ja nukuin koko lennon ajan, lukuunottamatta nousua. Kuusi päivää meni oikein mukavasti kierrellen ympäri kaunista Torinoa ja syöden hyvää ruokaa. Yhtenä päivänä tehtiin myös päivän reissu Genovaan, johon rakastuin ihan täysin. Toivottavasti pääsen käymään siellä vielä uudestaan tulevaisuudessa.

Katolisen kirkon takia lähestulkoon kaikki talot ja rakennukset ovat Italiassa koristeltu ulkoa erilaisin kaiverruksin ja koukeroin parvekkeen kaiteita myöten. Ja ne kirkot... Niitä oli melkein joka kadun kulmassa! Käytiin yhteensä varmaan lähes kymmenessä eri kirkossa, jotka kaikki olivat ihan erilaisia ja niin hienoja. Näin kummankin kaupungin sekä katutasolta että vähän korkeammalta ylhäältä päin katsottuna.

Kaiken kaikkiaan loma meni siis hyvin. Sain nukuttua ja ladattua akkuja taas Lontoota varten. Tästä on siis hyvä jatkaa kohti kevään tuulia!


TorinoSuperga, Piedmont


Genova
Cattedrale di San Lorenzo

Genovan riemukaari
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti